Glaskunst

Maatwerk glaskunst

Ik ben gegrepen door de magie van glas, een prachtig product dat elk moment van de dag een andere uitstraling heeft.

Ik maak objecten van glas met de tiffany techniek en gesmolten glas, zgn. fusing techniek.

De tiffany lampen kent iedereen wel. Ik gebruik de techniek om hedendaagse objecten te maken. Ik snijd het glas op maat, slijp het en pa het in koperfolie in. Daarna soldeer ik alle glas stukjes aan elkaar.

Glas in lood ken je ook wel. Maar wist je dat je deze oude techniek met hippe ontwerpen kunt combineren?

Laat je verrassen.

Fusen betekent versmelten van glas. er wordt een ontwerp gemaakt van verschillende stukken op maat gesneden glas. Dit wordt gedaan met een speciale glassnijder of diamantzaag. Dit hele ontwerp wordt in de glasover aan elkaar versmolten. De oven wordt ingesteld volgens de benodigde stookcurve. Afhankelijk van de grootte, dikte, kleuren en gewenste eindresultaat wordt een zo ideaal mogelijke stookcurve gemaakt. Bij ieder object is dit anders dus.

Belangrijk is ook dat het juiste glas gebruikt wordt met het juist uitzettingscoëfficiënt. Ik werk met Oceanside, Wischmach en Urobros omdat ik dit mooi glas vindt. Ik werk met 3 mm glas in verschillende lagen over elkaar heen. Het gehele traject in de oven duurt 2 dagen of langer. Het afkoelen is minstens zo belangrijk als het opstoken van de temperatuur.

Soms wordt het glasobject nog een 2e keer gestookt, bijvoorbeeld om het te buigen in een mal. (slumpen)

Als ik een glasobject voor je maak, bespreken we eerst wat het doel van het object is. Ik maak je een tekening van mijn idee met een bijbehorende offerte. Als je akkoord bent, ga ik aan de slag met je kunstwerk.

Heb jij een project waar ik je mee kan helpen?

Waarom zou je voor mij kiezen

Service

Als jij als klant blij wordt van mijn resultaat, ben ik tevreden. Mocht er iets niet goed zijn, sta ik garant voor service en ik ga aan de slag om het probleem op te lossen.

Kwaliteit

Ik koop mijn materialen met grote zorg ik. Ik werk met producten van professionele en hoge kwaliteit.

Kennis

Ik heb kennis van diverse zaken, constructief en vaktechnisch. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe methodes en houdt mijn kennis op peil.

Creatief

Door mijn creativiteit en inventiviteit weet ik altijd een passende oplossing te vinden.

“Wat was dit een leuke, gezellige, leerzame avond. Mijn prijs, foamhoed, mogen gaan maken met behulp van een leuke gastvrouw. Zeker weten dat ik nog eens ga voor een andere workshop”

Bianca Verhoeven

“Heel leuke workshop gehad!”

Natalie Urlings

“Leuke, relaxte workshop gedaan vandaag. Erg gastvrij en behulpzaam. Mét een prachtig resultaat. Écht een aanrader!”

Antoinette Nijssen-Lemmens

Bereik mij

Adres

Sportstraat 6,
6466AW Kerkrade

Contact

06-45550673
info@sjiek4you.nl

Bezoek

Alleen op afspraak

Vragen?

×